Feminism uppåt väggarna – eller en rak vänster

Renée Tunbjer Ratzleff

Fakta

ISBN: 978-91-87043-46-8
Format: 135 x 210, häftad
Antal sidor: 93
Utkom: 2014

ISBN: 978-91-87043-47-5, E-bok

Köp boken via:
Adlibris
Bokus 

 

feminism uppåt väggarna – eller en rak vänster

Med personliga erfarenheter från kvinnorörelsen raljerar författaren över den nya medelklassfeminismen. Gängse feministiska klyschor ställs mot hårddata och alternativa synsätt. Den feministiska ideologin, så som den faktiskt verkar i dagens Sverige, analyseras ur ett genuint vänsterperspektiv. Dess prioriteringar av ”ilandsproblem” utsätts för en svidande kritik i förhållande till de ödesfrågor som vänstern, och den politiskt engagerade allmänheten, borde ägna sig åt: klassklyftorna, det internationella kapitalets överkörning av demokratin, världsfattigdomen och klimat- och miljöproblemen.


Feminism uppåt väggarna – eller en rak vänster är en personlig, reflekterad pamflett som dristar sig att ge sig på en ideologi som annars behandlas som om den vore sakrosankt. Men liksom alla andra ideologier spelar den en politisk roll som kan och bör analyseras och ifrågasättas.

Boken finns även som E-bok.

Om författaren

Renée Tunbjer Retzlaff är en allmänpolitisk intresserad person som delar sin tid mellan konstnärligt arbete och familjeterapeutisk verksamhet.

Recensioner MM

Läs Salomon Schulmans recension i Kvällsposten/Expressen – Fel i Fi-tider här

BTJ:s recensent Ylva Floreman, skriver i häfte  14119180:  Med historisk blick pekar Tunbjer Retzlaff på motsägelser och blinda fläckar inom dagens feministrörelse. Under läsningen får jag en bild av hur svenska kvinnor blint har låtit sig fösas in i "den effektiva marknadsekonomins arbetslinje" - och skrattar till. Det är inte roligt, däremot är det upplyftande att ta del av vidare perspektiv än den gängse smala. Tunbjer Retzlaff anslöt sig till kvinnorörelsen 1969 och Feminism uppåt väggarna är ett viktigt inlägg i feministdebatten.