Polisliv. Boken om Christer Nordström

Fakta

ISBN: 978-91-88893-22-2
Format: 135 x 210, kartonnage
Antal sidor: 180, illustrerad
Utkom: 2021
 

Slutsåld

polisliv

Polisliv är en berättelse om polismannen Christer Nordströms 47 år långa karriär inom Uppsalapolisen. Han började tidigt inom kåren: fotpatrullerade, åkte radiobil och var fackligt aktiv, presstalesman och slutade som kommissarie och en välkänd Uppsalaprofil. 

I boken får läsaren följa kända rättsfall som Knutbymorden och mordet på Fadime. Christer ledde en grupp Uppsalapoliser som hamnade mitt i stenregnet under Göteborgskravallerna. Han berättar om möten med Nelson Mandela, Påven Johannes Paulus II och Kejsar Akihito och många andra samt en initierad bild av hur det var att arbeta nära ”Kapten Klänning” – Göran Lindberg. 

I ett kapitel berättar Christer om sitt stora filmintresse och sin långvariga sidosyssla som biografmaskinist och annat i Uppsalas biografer. 
Boken avslutas med en skarp kritik av utvecklingen inom polisen. Det pågår en allvarlig och skadlig felrekrytering till polisen. I början av reformen var det meningen att poliseleverna skulle gå på den traditionella polisutbildningen, som i Sörentorp/Solna, men det har gradvis vuxit i riktning mot universitetsmiljön. De blivande poliserna har som exempel inte fått lära sig att uppträda i uniform. Man har i stort tagit bort det polisiära tänket och lagt utbildningen på en a
kademisk nivå menar Christer. 


Finns även som ljudbok och e-bok

Om författaren

Ulf Broberg är författare och frilansjournalist med ett tiotal böcker bakom sig. Han har en lång erfarenhet som radiojournalist på Radio Uppland och senare Sveriges Radios Sändningsledning i Stockholm. Under tretton år arbetade Ulf med ansvar för att information snabbt kom in till SR vid händelser, olyckor och samhällsstörningar. Den 30 juni 2007 var sista arbetsdagen på SR, därefter jobbar Ulf i flera olika egna verksamheter.
 

Boksläpp

Den 6 oktober presenterades boken i Uppsala för poliskolleger, journalister och vänner. Det kom cirka 100 personer till boksläppet.

Besök författarens hemsida: www.upsetters.se; www.broberginnovation.se