Den allvarliga leken

Krönikor från idrottens brokiga värld
 

Åke Stolt

Fakta

ISBN: 978-91-87043-95-6
Band: Kartonnage
Antal sidor: 288
Utkom:  2018 
SLUTSÅLD

Finns även som ljudbok

Högupplösta bilder på omslag och författare hittar här.

Den allvarliga leken

I krönikesamlingen Den allvarliga leken tar Åke Stolt med läsarna till de rafflade ögonblicken när idrottshistoria skrevs. Till möten med spännande människor, hjältar och skurkar, främmande miljöer och dramatiken bakom idrottens kulisser. Han ser rakt in i ögonen på Den store konstnären, knyter slipsen som man skall i Zagreb, räds vildhundarna i Chisinau och drömmer om Copacabana. Han letar efter Säffle på en kyrkogård i Paris, träffar Liten pojke i för stor kostym, ringer Saddam, beskriver Fröken Anjas känsla för snö och är med när Zlatan provar sina röda skor. En del av krönikorna är tidigare publicerade i Sydsvenska Dagbladet, övriga i Idrottens Affärer. 

Författare

Åke Stolt, journalist och författare, kommer här med sin nionde bok. Han har bl a skrivit två tunga verk om de olympiska spelen, Ingen lek utan eld och Ringar av is.

Han har tilldelats Stora Journalistpriset som den förste sportjournalisten i landet, bevakat femton olympiska spel, tio friidrotts-VM, åtta fotbolls-VM och skildrat idrottens olika ansikten genom cirka sjutusen krönikor från Sverige och världen.

Han var i närmare tjugo år sportchef och krönikör på Sydsvenska Dagbladet och har varit en flitigt anlitad debattör i många radio- och TV-program bl.a. som sportkrönikör i både TV4 och SvT. Numera publiceras hans krönikor i Idrottens Affärer. 

Om Boken

Stolt skriver bland mycket annat om möten med olika idrottsutövare. Inte minst Zlatan, som Stolt utan att bli ovän med också har kunnat kritisera; han har alltså en viss distans om än välvillig sådan, en inte orimlig hållning hos en sportjournalist som vill bli betraktad som seriös.
Pröva gärna och bläddra och läs och se vad du finner som tilltalar dig i smått som gott.

Birger Hedén, idrottssforum.org
 

Läs hela recensionen här:https://idrottsforum.org/hedbir_stolt191018/
 

Den allvarliga leken är inte en resultatkrönika utan sätter in idrotten/fotbollen i ett samhälleligt perspektiv – absolut en bok för alla med intresse för idrott.

Anders Östnäs,  BTJ-häftet nr 15, 2018.

Journalisten och författaren Åke Stolt utkommer den 30 maj med sin nionde bok – Den allvarliga leken. Boken bygger på krönikor från idrottens brokiga värld. Malmöboende Stolt har gjort sig känd som framför allt sportkrönikör med en vass men även humoristisk penna.
   Han har som ingen annan nu levande krönikör i landet fortsatt att leverera, inte minst i Idrottens Affärer där han skrivit närmare 250 krönikor. Totalt med IA-krönikorna och i andra medier har han skrivit cirka 7.000 krönikor plus kåserier i Östgöta-Correspondentens lördagsbilaga. Dessutom är han föreläsare.
Åke Stolt har på plats upplevt 15 olympiska spel, åtta fotbolls-VM, tio friidrotts-VM plus en mängd andra internationella mästerskap. Han har följt den olympiska rörelsen nära, inte bara vid olympiska spel utan med ett flertal besök i det olympiska högkvarteret i Lausanne. På plats har han bevakat IOK:s sessioner och kongresser samt gjort exklusiva intervjuer med flera av IOK:s presidenter.

 

Idrottens affärer

Köp boken via:

Adlibris
Bokus