Sydran Noran
Affärslivet i Borstahusen förr och nu

Bo Ingvar Svensson

Fakta

ISBN: 978-91-87043-84-0
Band: Inbunden, märkband
Antal sidor: 160
Utkom: 2017
 

SLUTSÅLD
 

Sydran Noran


Fotografen och författaren Bo Ingvar Svensson fortsätter, efter boken Deras värld var Borstahusen, att i ord och bild skildra byn Borstahusen norr om Landskrona. En bok som berättar om det skånska fiskeläget Borstahusen, dess tillkomst och anledningen till varför det kom att ses som ett unikt samhälle med närmare 50 affärsverksamheter, trots att det endast bodde 600 människor där. Eftersom männen fiskade blev många kvinnor affärsidkare. Sinne för affärer och med vass attityd, bar de alltid respekten med sig.

Läs också i målande och kul berättelser om vad ett flertal ”originalborstahusare” minns av det gamla samhället. 

Boken visar och berättar även om Borstahusen av idag, om dess affärsidkare, kultur-föreningar och om alla attraktioner som gör Borstahusen till ett av Sveriges mer besökta turistmål. En verkligt omfattande bok om ett unikt fiskesamhälle, värt att besöka. Ett gott råd är att först läsa boken, för då blir besöket Borstahusen så mycket mer värt.Med ett unikt bildmaterial får läsaren följa byns utveckling genom affärsidkarna och fiskarna. Det fanns en tid då det sjöd av affärsliv i Borstahusen. Det var så rikt att byborna inte behövde ta linjebussen in till Landskrona för att handla. 

Det som fascinerat författaren mest av allt i arbetet med boken, är Borstahusarnas anlag för att idka affärsverksamhet och speciellt kvinnorna i samhället. Faktiskt drevs nära nog hälften av affärsverksamheterna av företagsamma kvinnor 
Boken handlar om den tiden men också om Borstahusen av i dag.

 

Författaren

 

Bo Ingvar Svensson, född 1951 har många talanger. Förutom utbildad fotograf kan han beteckna sig som reklamtecknare, illustratör och möbeldesigner.

Han driver sedan 2002 ett eget företag med en inriktning inom arkitektur och möbeldesign.

recensioner