Trojan - en politisk thriller
Ulf Broberg


När amerikanska underrättelsetjänsten CIA vill testa Sveriges kuppförsvar i oroliga tider med krig i Europa, kanaliserar man
avsevärda summor via ett stort amerikanskt medieföretag till svenska högerextremistiska organisationer. Uppdraget är att sätta Sverige på knä genom en välplanerad serie av attacker mot infrastrukturen.
  CIA inser försent att kuppmakarna är betydligt mer kompetenta änman trott och försöker dra i handbromsen, men det är för sent. En rad attentat mot centrala mål stänger i stort sett ner stora delar av Stockholm och Mälardalen. Regeringen evakueras och den militära beredskap som finns aktiveras, men det är svårt att arbeta med utslagna kommunikationer.
   Polisinspektör Erika Ström, chef för IT-forensiska avdelningen på NOA, blir tidigt kontaktad med en varning om Operation Trojan, för att sedan finna sig motarbetad på flera sätt. Men hon får hjälp av Lisa Norén, numera placerad på Säpos terroristbekämpning och så småningom också av Kenneth Klintman, numera pensionerad polis.
  Det blir en rafflande kamp mot klockan när högerterroristerna
ska identifieras och gripas.Finns även som ljudbok

.