• Krimi
  • Som i en mardröm

SOM I EN MARDRÖM

ULF BROBERG Onsdagen den 9 april 2008 tränger sig två kvinnor och en man in på Lars-Eriks läkarmottagning. De presenterar sig som poliser och meddelar i snäv ton att han är anhållen. Nu börjar en mardröm som kommer att löpa fram till den 20 maj 2009. Lars-Erik har blivit polisanmäld av sin dotter, anklagad för sexuella övergrepp och våldtäkt. Hennes berättelse utökas efterhand i hennes samtal med terapeuter, jourmamma, socialarbetare och poliser. Lars-Erik döms i Tingsrätten till ett långt fängelsestraff, men frias slutligen helt i Hovrätten. 

Lars-Eriks berättelse om mötet med rättsstaten Sverige är en skakande läsning. Övergreppen mot honom är många och det är polisen, skolan och de sociala myndigheterna som begår dessa. Det är en lång rad myndighetspersoner som inte lyssnar på föräldrarna och som inte kontrollerar fakta. Lars-Eriks hustru och yngsta dotter står dock lojalt vid hans sida. Systern, 13 år, blir inte trodd utan myndigheterna försöker istället knäcka henne genom manipulation och bestraffning för att hon inte stöder sin äldre systers anklagelser. Anklagelserna som från början till slut bygger på rena lögner. Detta visar sig när polis, åklagare och domstol till slut gör en närmare granskning. 

Boken beskriver en autentisk händelse. Till grund för boken ligger polisförhör, domar, journaler mm samt familjens känslor inför den mardröm som över en natt förändrade deras liv för all framtid. 
Lars-Erik och Lena Lindholm heter i verkligheten något helt annat. 

Finns även som ljudbok