Fascism - en kort introduktion

Kevin Passmore

Fakta
Översättning; Joachim Retzlaff

ISBN: 978-91-87043-50-5
Format:125x185, dansk band
Antal sidor: 216
Utkom: 2015


SLUTSÅLD

VAd är Fascism – en kort introduktion

Vad är fascism? Är det en revolutionär eller reaktionär ideologi? Eller kan den vara både och? Det är svårt att definiera fascism. För hur ska man betrakta en ideologi som strävar efter gamla traditioner samtidigt som den fascineras av modern teknologi? En ideologi som predikar politiskt våld samtidigt som den kräver lag och ordning.

Fascism – en kort introduktion reder professor Kevin Passmore ut paradoxerna i ett av de mest omstridda fenomenen i vårt moderna samhälle. I boken ingår den senaste forskningen om fascismens utbredning från Italien till Tyskland och till resten av världen samt omprövar den högerextrema rörelsens utveckling under 2000-talet.

Författaren

Kevin Passmore är professor i historia vid universitetet i Cardiff. Förutom om fascism forskar han och skriver om den högerextrema rörelsen i Europa från 1870 och om historisk teori.

Recension

”En imponerande, omfattande och välinformerad text.”

Richard J. Evans, University of Cambridge


"Författaren gör en genomgång av hur samhällsforskningens definitioner och teorier om fascism har utvecklats, hur fascistiska idéer uppkom på 1890-talet och förverkligades i Tyskland, Italien och Östeuropa … Översättningen är utomordentlig".

Kent Lindkvist, BTJ-häfte 12, 2015