Fakta

ISBN: 978-91-88893.34-5
Band: Häftad
Format: 135x210 mm
Antal sidor: 30
Utkommer: februari 2022

Köp boken via:
Adlibris
Bokus

Särskild företrädare     NY reviderad upplaga

om boken

Som advokat och jurist kan man inta en mängd olika roller. Den, enligt min mening, allra svåraste är den som särskild företrädare. Den särskilda företrädaren ska, istället för vårdnadshavaren, tillvarata barnets bästa under förundersökning och rättegång.

När man får ett förordnande som särskild företrädare, eller när man i sitt yrke kommer i kontakt med barn som har en särskild företrädare, är det väldigt viktigt att känna till hur en särskild företrädare
på bästa sätt ska se till barnets bästa. Detta häfte är tänkt som hjälp inför uppdrag som särskilda företrädare, för jurister och advokater och för dem som arbetar med barn och där kan tänkas
komma i kontakt med barn som får/ska få särskilda företrädare: poliser; åklagare; socialsekreterare; lärare; rektorer; skolkuratorer; skolpsykologer mfl.

Häftet kan även med fördel användas på utbildning för dessa yrkesgrupper. Allt för att barns bästa ska kunna tillgodoses.
 

om Författaren

Ulrika Rogland, född 1964, har tidigare arbetat som domare och åklagare och har stor erfarenhet av brott mot barn, relationsvåld, sexualbrott och hedersvåld. Hon har haft flera uppmärksammade mål, bland annat Alexandramålet och mordet på Lugna Gatan. 

Ulrika känner ett stort engagemang för barn och för brottsoffers säkerhet. Hon deltar ofta i debatten för att påverka lagstiftning och öka kunskapen om brott mot barn, sexualbrott och våld i nära relationer. Nu arbetar hon på egen advokatbyrå Ulrika Rogland Advokatbyrå AB.