När allt är förlorat

– En bok om spelberoende
Joakim Björck

Fakta

ISBN: 978-91-87043-28-4
Format: e-bok
Antal sidor: 179
Utkom: 2015


FINNS ÄVEN SOM E-BOK & 

Köp boken via:
Adlibris
Bokus
 

När allt är förlorat
nu som e-bok


Boken, som har fått strålande recensioner, har uppmärksammats inför miljonpublik i tv-programmen Go’Kväll i SVT samt Efter Tio i TV4.Den lämnar ingen oberörd.
 

Mikael Nilsson trär snaran över huvudet.

Han är mannen som har haft allt men aldrig kunnat vara nöjd. Som när han väl lyckats i livet straffat sig till motgång.
Nu lutar han sig framåt. Och faller.

I en annan del av Malmö:
Madeleine blandar tabletter med alkohol. Hon är flickan som har varit alla andra till lags, men ändå känt en press att prestera lite mer, lite bättre och lite snabbare.
Nu sveper hon glas efter glas. Och försvinner bort.
när allt är förlorat är den sanna berättelsen om hur två familjer krossas av lögner, självförakt och girighet på grund av spel om pengar.


När allt är förlorat skildrar ett av våra största folkhälsoproblem. Fler än en halv miljon svenskar är spelberoende eller ligger i riskzonen för att få problem med sitt spelande. Spel om pengar är lika beroendeframkallande som alkohol och narkotika, eftersom effekterna på hjärnans belöningssystem är de samma.

 

Röster om boken

 

»När allt är förlorat är utan kompromisser ett imponerande jobb. Att säga att boken är viktig är ett understatement... Gripande och plågsam skildring«

Mats Holm, Helsingborgs Dagblad

 

»Det är nästan som att läsa en thriller. [...] Mycket spännande, och varnande.«

Robert Aschberg
 

»Stundtals riktigt spännande«

Jonas Bergh, Kvällsposten

 

»En skakande skildring av en spelberoendes infernovandring«

Majgull Axelsson

 

»En unik och oerhört gripande bok om ett av våra största folkhälsoproblem. Jag blev arg, ledsen, chockad och glad. Det har saknats en sådan här nära och personlig bok om spelberoende.«

Kim Grahn, ordförande i Spelberoendes riksförbund

Om författaren

 

Joakim Björck, född 1973, arbetar sedan 1997 som journalist på Helsingborgs Dagblad. Han nominerades 2006 till Nära Journalistpriset för landets bästa lokal­tidningsjournalistik.

Länkar

 

Stödlinjen.se

Stödlinjen är en nationell stöd- och rådgivningsservice för personer som har problem med spel om pengar. Stödlinjen hjälper också anhöriga till personer som har spelproblem. Stödlinjen fungerar även som en kunskapsresurs för vård- och behandlingssektorn, skolor, intresseorganisationer, kamratföreningar och övrigt samhälle.

 

 

Spelberoendes riksförbund

Spelberoendes riksförbund är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av föreningar för spelberoende som vill verka för att förebygga och avhjälpa spelberoende.

 

 

Statens folkhälsoinstitut

Här finns statistik och studier att hämta ner.

 

 

Slutaspela.nu

En portal för dig som vill veta mer om spelproblem och spelberoende

 

 

Spelberoendeteamet i Göteborg
Om du bor i Göteborgstrakten och behöver hjälp att få ordning på ditt spelande - kontakta spelberoendeteamet i Göteborg!

 

 

Spelberoendeteamet i Stockholm
Om du bor i Stockholmstrakten och behöver hjälp att få ordning på ditt spelande - kontakta spelberoendeteamet i Stockholm!

 

 

Spelberoendeteamet i Malmö
Om du bor i Malmötrakten och behöver hjälp att få ordning på ditt spelande - kontakta spelberoendeteamet i Malmö!

 

 

GA - Gamblers Anonymous - anonyma spelberoende.

Anonyma Spelberoende (GA) är en gemenskap av män och kvinnor som delar sin erfarenhet,styrka och sitt hopp med varandra, så att de kan lösa sina gemensamma problem och hjälpa andra att tillfriskna från spelmissbruket.

 

 

Spelnykter

Spelnykter är ett oberoende kunskaps- och utbildningsföretag som specialiserat sig på de negativa konsekvenser som ofta följer av ett överdrivet spelande om pengar.

 

 

ALDRO institutet

ALDRO institutet startade sin verksamhet år 2000 med ambitionen att våga prova nya metoder för att alltid vara i ett flöde av utveckling, att vara ett med tiden och utifrån det faktiska behovet skapa en behandling med en individuell prägel och flexibilitet.

 

 

Nämndemansgården

Nämndemansgården är ett heltäckande behandlingshem som finns på flera platser i landet.

 

 

Game Over

Game Over är ett behandlingshem beläget i Linköping som tar emot spelberoende män och kvinnor från 18 år.

 

 

Kolmårdens Behandlingshem

Kolmårdens Behandlingshem är specialiserade på hjälp mot spelberoende/spelmissbruk och har arbetat med detta sedan 1996.