Kilroy var här Toalettpoesi och annat klotter
Linkus Johansson

Fakta

ISBN: 978-91-87043-59-8
Format 110x178, Pocket
Antal sidor: 160
Utkom: mars 2016
Slutsåld

Finns som E-bok
ISBN 978-91-88893-01-7

Kilroy var här – Om toalettpoesi och annat klotter

Detta är en bok full med klotter! Klotter har förekommit i svenska språket sedan 1825. Klotter kan vara allt ifrån små barns teckningar till vuxnas slarviga anteckningar. Enligt Svenska Akademiens ordlista betyder klottra ”rita eller skriva slarvigt”. Men i denna bok är klottren roliga, elaka, eftertänksamma, arga, ironiska och fördomsfulla! Men förhoppningsvis fyndiga och underhållande.

”Kilroy was here” är sedan andra världskriget världen mestmytomspunna och kända klotter. Enligt myten var Kilroy en amerikansk fartygskontrollant som satte sitt namn på de fartyg som han synade. Klottret uppmärksammades av amerikanska soldater som tog uttrycket med sig till alla
möjliga krigszoner under andra världskriget. Figuren Kilroy med sin stora näsa och skymda ansikte har därefter spritdits över hela världen!

Klotter tycks vara ett mänskligt uttrycksbehov och har funnits i alla tider. Vid utgrävningarna av Pompeji som förstördes 79 e.Kr. har arkeologerna hittat både kärleksklotter och annat klotter på väggarna.

Om författaren

Linkus Johansson är en pseudonym för Hanserik Tönnheim. Linkus är från söder om söder i Stockholm. Han har sedan ungdomen samlat på sig klotter och visdomsord som nu äntligen kommit i tryck.

Linkus håller på Hammarby och ogillar nazister.

Gå hem och kladda på era egna tapeter!
Jävla skithuspoeter