Fakta

ISBN: 978-91-88893-48-2
Format: 135 x 210, häftad
Antal sidor: 128
Utkom 2022
 

Köp boken

Köp boken via:
Adlibris
Bokus

Dag Chronberg

´Gossen från Vinslöv är åter och i högform! I sin nya bok bjuds läsaren att följa med, runt världen där det bjuds på ett antal udda händelser och personmöten. Med stor humor och med en smula bitska kommentarer får man bland annat veta att det finns fler än femtusen prinsar i Saudiarabien; att i Atén bör man ha två bilar med olika slutnummer om man vill köra bil varje dag; att engelsmän aldrig gör fel och att det var ok att urinera öppet på gatan i Addis Abeba.

Här väntar spännande berättelser från barn- och ungdomstiden i Vinslöv och ”förorten Hässleholm”, en noga vald vätska istället för spolarvätska i bilen när Gossen skulle åter till Saudiarabien, om vildsvinsjakt på golfbanan i Marbella eller mötet med Khadaffi i Libyen.

I Gossen från Vinslöv på flygande fot summerar författaren sitt rika liv både som byggare och privatperson. En resa i tid och rum från Skåne och jorden runt.

Om författaren

Dag Chronberg föddes en vecka försent och har ännu inte, trots sin nu mycket mogna ålder, hunnit riktigt ikapp. Han har efter långvariga påtryckningar
från sin omvärld äntligen satt sig ner och beskrivit uppväxten i Vinslöv med omnejd samt den krokiga byggkarriären vilken i huvudsak utspelat sig i
främmande länder.

Idag är han tillbaka i Skåne, närmare bestämt på Limhamn. Cirkeln är sluten.