Du ska dö

– En dokumentär berättelse

om mordet på Fadime Sahindal

Ulf Broberg & Leif Ericksson

Fakta

ISBN: 978-91-87043-82-6
Format: 110x178
Antal sidor: 192
Utkom:  2017
 

Du ska dö

– En dokumentär berättelse

om mordet på Fadime Sahindal

Ulf Broberg & Leif Ericksson

Fakta

ISBN: 978-91-87043-38-3
Format: 135x21 häftad
Antal sidor: 192
Utkom:  2012

ISBN: 978-91-87043-27-7, E-bok

Högupplösta bilder på omslag och författare hittar du under pressrum.

Köp boken via:
Adlibris

Bokus

 

Du ska dö – NY pocketutgåva

Det här är berättelsen om Fadime Sahindal, om hennes liv och hennes död och om det rättsliga och samhällspolitiska efterspelet efter mordet på henne. Det är en redogörelse över vad som hände Fadime, över vad hon och andra sade och gjorde i samband med hoten, misshandeln och slutligen det brutala mordet.

Bokens författare är advokaten Leif Ericksson och journalisten Ulf Broberg. Leif Ericksson var Fadimes och senare även Songüls advokat. Han kom att bli djupt engagerad och berörd av fallet.

Kommer som pocketbok 15 januari 2017 till minnet av 15årsdagen av mordet.

Finns nu som e-bok eller POD-bok. Kan beställas på Adlibris, Bokus, E-lib eller Publit allt beroende på format.

Författarna

 

Ulf Broberg, född 1954, har arbetat som radiojournalist sedan början av nittiotalet. Numera är han verksam författare och frilansjournalist. Tillsammans med poliskommissarien Peter Lundström har han skrivit fem realistiska kriminalromaner med Uppsala i centrum.

 

Läs mer på

www.broberginnovation.se

 

Leif Ericksson, född 1951, är verksam brottmålsadvokat vid advokatfirman Ericksson & Häggquist och har arbetat med många uppmärksammade rättsfall. Leif följde Fadimefallet genom alla rättsinstanser, först i egenskap av Fadimes advokat och senare även som systern Songüls advokat.

 

REcensionerLEIF ERICKSSON TALAR VID FADIMEDAGEN 2014-01-23
Se hela talet här

RADIOINTERVJU MED FÖRFATTARNA

Sveriges Radio Uppland gjorde den 22 december 2011 en längre intervju med författarna om boken Du ska dö. Länken till intervjun hittar du nedan.

 

"Leif Ericksson lärde känna Fadime Sahindal väl under den tid han var hennes brottmålsadvokat. Han har ett eget skäl att skriva boken:
– Jag vill skriva om Fadime och vad som hände. Om alla missuppfattningar om henne som både media och allmänheten har nu tio år senare. Vem hon var och vad som hände, säger Leif Ericksson.
I boken kan man läsa om saker som hände under den här tiden, och vad som yttrades som gjorde Leif Ericksson mycket upprörd och som han först nu berättar om:
– Jag skriver i förordet att det här är tio år sedan, och det var en väldigt stressad situation. Man sa och gjorde saker som man kanske inte står för idag."

 

Hör hela intervjun här.

Beställ E-boken

Beställ e-boken från E-lib här:

BESTÄLL Print on demand Bok här

Beställ en tryckt bok som levereras direkt hem i brevlådan från Publit här: