Deras värld var Borstahusen

Bo Ingvar Svensson

Fakta

ISBN: 978-91-87043-21-5
Band: Inbunden, märkband
Antal sidor: 96
Utkom: 2014

Högupplösta bilder på omslag och författare hittar du under pressrum.

SLUTSÅLD

Endast ett fåtal exemplar finns kvar

Deras värld var borstahusen

Boken är en viktig dokumentation av ett samhälle och dess fiskare från 1970-talets Sverige. Den då nyutbildade och unge fotografen Bo Ingvar Svensson fick genom goda vänner en unik möjlighet att lära känna ett ”gäng äldre original” och fiskare i skånska Borstahusen utanför Landskrona. Att dessa ”original” inte passade in i mallen för Välfärdssverige innebar inte att de själva var omedvetna om att det förhöll sig så.

Svensson har i boken Deras värld var Borstahusen med text och bilder lyckats fånga just denna sårbarhet och kombinerar den med deras stolthet, humor och filosofi om att livet inte är en jakt på ting och upplevelser, utan ska levas i nuet med dem man tycker om.

Författaren

 

Bo Ingvar Svensson, född 1951 har många talanger. Förutom utbildad fotograf kan han beteckna sig som reklamtecknare, illustratör och möbeldesigner.

Han driver sedan 2002 ett eget företag med en inriktning inom arkitektur och möbeldesign.

UR FÖRORDET

Den bok ni nu håller i handen är inte bara en sällsynt vackert berättad bilddokumentär om en tid som flytt. Det är också berättelsen om spolingen som blev till man genom vänskapen med en grupp grånade fiskare och den krets av vänner som på ett respektfullt sätt månade om deras väl och ve i en tid av ofrivillig förändring.

Lars Lagergren
Docent, Malmö Högskola

recensioner

Helsingborgs Dagblad skriver: Unika bilder på fiskares liv.
Läs hela artikeln här.

Landskrona Direkt: Unika bilder från Borstahusen ställs ut och blir bok.
Läs hela artikeln här.