Blåljusliv. När det otänkbara inträffar

Ulf Broberg

Fakta

ISBN: 978-91-87043-19-2
Format: 135 x 210, häftad
Antal sidor: 416
Utkom: 2012

ISBN 978-91-87043-36-9, E-bok

 

Högupplösta bilder på omslag och författare hittar du under pressrum.

Köp boken

Köp boken via:
Adlibris
Bokus

Blåljusliv

Detta är den sanna berättelsen om Göran Boströms långa yrkeskarriär inom all slags räddningstjänst genom mer än femtio år. Det blir en blandning av skräck, spänning, tragik, dödsfall och skadade människor, men också en berättelse om tät gemenskap och stor glädje och stolthet. Göran berättar om stora och små uppdrag, från insatser vid färjekatastrofen Scandinavian Star till händelser som ”apan i landshövdingens stall” eller sökandet efter den förrymda laman Eddie.

I bokens inledning följer vi Göran från tidiga barnaår i Bohuslän och föräldrarnas flytt till Uppsala och flygflottiljen F16, genom barndom, skolgång och unga år i staden och Jämtland och även ut i världen, som sjöman. Inledningen ger en bred bild av Görans 1940- och 50-tal i ett Uppsala som sedan dess har genomgått stora förändringar, på gott och ont. Ett kulturhistoriskt dokument om man så vill, ett Uppsala som idag till stor del är borta träder fram i berättelsen.

Blåljusliv är Göran Boströms berättelse om ett liv kantat av utmaningar, motgångar, skitprat, avundsjuka, avundsjuka och mera avundsjuka men också glädje, spänning och tillfredsställelse.


Finns även som e-bok.

Om författaren

Ulf Broberg är författare och frilansjournalist med ett tiotal böcker bakom sig. Han har en lång erfarenhet som radiojournalist på Radio Uppland och senare Sveriges Radios Sändningsledning i Stockholm. Under tretton år arbetade Ulf med ansvar för att information snabbt kom in till SR vid händelser, olyckor och samhällsstörningar. Den 30 juni 2007 var sista arbetsdagen på SR, därefter jobbar Ulf i flera olika egna verksamheter.
 

Länkar

Besök författarens hemsida: www.upsetters.se; www.broberginnovation.se