Abbas hjärta. Om hedersmordet på en pojke

Sigrid Edsenius

Fakta

ISBN: 978-91-87043-07-9
Format 135x210,Kartonnage
Antal sidor: 198
Utkom: 2013
 

Finns som e-bok
Finns som print-on-demand upplaga

ABBAs Hjärta

En natt i november 2005 mördades Abbas Rezai. Hans relation med 16-åriga Zahra ogillades av hennes föräldrar. Abbas och Zahras kärlek var förbjuden. De rymde för att få vara tillsammans. Zahras rädsla för att bli bortgift gjorde att hon tog stora risker för att komma hemifrån. När de blev lovade att få gifta sig reste de till Zahras familj, men det visade sig vara ett stort misstag.

När paret för första gången träffade föräldrarna trodde de att de skulle få gifta sig. Istället mördades Abbas brutalt. Han skållades med het olja, slog och knivhöggs till döds.

 

OM Författaren

 

Sigrid Edsenius, journalist, fil.mag. och genusvetare arbetar sedan 2003 som reporter. Hon har varit verksam vid Blekinge Läns Tidning, SvT Smålandsnytt och Sveriges Radio P 4 Kalmar. Sedan 2008 arbetar hon främst som nyhetsreporter med samhälls- och kriminaljournalistik.

För sitt reportage kring Abbas-fallet erhöll hon 2007 Ikarospriset för Bästa radioreportage/dokumentär med ”Högsby – ett år efter mordet”. Abbas hjärta är Sigrid Edsenius debut som författare.

Röster OM Boken

" Boken Abbas hjärta är den gripande berättelsen om hedersmordet på Abbas Rezai i november 2005." Boken ställer viktiga frågor om hederstänkande och hedersvåld, och pekar samtidigt på det svenska samhällets bristande kunskaper om, och handfallenhet i förhållande till detsamma"

Johanna Aurell BTJ häftepos 14103180


Läs recensionen i Smålandposten 2013-12-03

Se Sigrid Edsenius i TV4 Nyhetsmorgon berätta om sin bok Abbas hjärta.

Lyssna på Sigrid Edsenius när hon berättar om Abbas hjärta, hedersmordet i Högsby i Sveriges Radio:

Se och lyssna på Sigrid Edsenius i Svtplay om Abbas hjärta, hedersmordet i Högsby.

Köp boken via:
Adlibris
Bokus