INGRID HANSSON

Min märkliga barndom har följt mig genom livet och alla hemligheterna har tagit många år att reda ut. Men nu har jag berättat om mitt liv i boken Drömmen om pappa, som blivit en historia om tre generationers kvinnor – och naturligtvis män. Jag är övertygad om att många känner igen sig i mitt öde.
     Det roliga med min barndom är att jag blev otroligt nyfiken på andra människors liv. Jag ville gärna leva deras liv för en stund.
     Min längtan var att bli skådespelerska. Jag pluggade litteraturhistoria, drama, teater och filmvetenskap i Lund. Ärligt talat mest för att spela studentteater. Vilket jag gjorde i Proteus och Teater 23. Men jag kom inte in på scenskolan och gav upp.
     För att ändå vara i närheten av den värld jag älskade blev jag istället teater- och filmrecensent. Några år senare fick jag jobb som reporter med inriktning på personjournalistik och jag har kunnat gå genom livet och berätta om alla de kända och okända människor jag mött. Precis som jag en gång drömde. Det var livet som valde åtmig!