Christina Borglund

Christina Borglund har under många år arbetat som lärare på folkhögskolan i Önnestad men har alltmer gått över till politiken. Sedan ungdomen har litteraturen varit en ständig följeslagare. Det har också resulterat i egna skriverier både i form av debattartiklar och i manusform.

Med romanen Gabriel debuterar Christina som romanförfattare. Hon är nu aktuell med fantasyberättelsen Sagan om Jeremias. En trilogi bestående av Grinden, Korsen och Nyckeln. 

Utgivna Titlar

Gabriel
utkom 2015

Sagan om Jeremias: del 1 Grinden, del 2 Korsen och
del 3 Nyckeln
utkom 2019

Kärleksörten
utkom 2020

Diana och Sebastian åker med sina barn Afrodite och Hampus på sommarsemester till familjens vackert men farligt belägna hus på den karga skärgårdsön. 
Samtidigt dyker Sebastians bröder upp med barn och hustru. Slitningar uppstår mellan familjerna om de vardagliga bestyren och Diana som tränar sitt handikappade barn Hampus känner alltmer irritation i vardagen. 
    Under sina promenader på ön möter Diana grannen Allemand, den internationellt kända pianisten som erbjuder privatlektioner åt den musikaliska Afrodite. Något som Dianas familj kraftigt, av oklara skäl, motsätter sig. 
Nu startar en psykologisk kamp i familjen som leder in i ett svart hål som får ödesdigra konsekvenser för alla inblandade 

Skärvor från det förflutna
Utkom 2022
Johanna kommer till det lilla samhället Stenholmen och till en hyrd fiskarbod i Vargviken för en tidig sommarsemester. Redan vid första morgonens simtur i gryningen drabbas hon helt oväntat av en händelse som hon oundvikligen kan smita ifrån. Snart är hon indragen i familjen Davéns nät, utelämnad till uttalade och outtalade anspelningar på en händelse långt bakåt i tiden. Den enda som stöttar är konstnären, Jonas, en man som både skrämmer och lockar. 
    Mardrömmar med sjöormar som väser och hugger, oro och otrygghet. Är det som har hänt en olycka eller ett brott? Vad har det att göra med förr, då för länge sedan?
    – Varför kom du egentligen hit, Johanna? 
Den frågan får hon av allt fler, även polisen, och hon får allt svårare att freda sig mot sin omgivning. Vem kan hon lita på, vem talar sanning och varför är alla så upprörda över att hon befinner sig där hon är, i vakendröm och oro över att bli fångad för evigt i sjöormarnas käftar.