• Nyheter

Nyheter 2020

Valborg

Ulf Broberg
Utgiven

En ny Klintman & Norén polisroman

Blomstermålaren
– och andra berömda män som varit i Åtvidaberg

Åke Stolt
utgiven

Blomstermålaren – och andra berömda män som varit i Åtvidaberg är en samling högst personliga porträtt av män med alldeles särskilda egenskaper, roller och makt inom fotbollen. Läs om Pelé, Gunnar Nordahl, Zlatan, Ralf Edström, Roger Magnusson och många andra.

Läs mera här

Det hemliga Malmö
Spioner, terrorister och agenter

Lena Breitner & Gunnar Ekberg
utgivenDetta är en bok om en stad i ett gränsland som med sin närhet till kontinenten berörts av krig och konflikter på ett sätt som påverkat skåningarnas inställning till historien in i våra dagar. 
I trettioåtta kapitel berättas Malmös hemliga historia med motstånd, terror, spionage och annat det sällan talas om.
 

Läs mer här

Många fina  recensioner

Terrorforskaren Magnus Ranstorpn twittrar:
 
Har precis mottagit en ytterst intressant bok som alla intresserade av spioner och underrättelsetjänst bör läsa: ”Det hemliga Malmö” författad av Lena Breitner Ekberg och Gunnar Ekberg
Perfekt att läsa i karantän! Spännande läsning! Köp den nu! Beställ boken hos Arx förlag:

Livets vindar

Stig Edqvist

utgiven

Läs mer här.

En thriller i svensk och internationell miljö. Författaren är den numera pensionerade kriminalkommisarien Stig Lindqvist  fd chef för mordkommissionen och med många internationella polisuppdrag.

Gisela den glömda

Peter Ahlquist

utkommen


Roman

Peter Ahlquists nya bok är en fristående fortsättning på Minnet av Renate. Böckerna handlar om livet i Östtyskland men även om hur andra världskriget och det utbombade Bremen formade två människoöden. Grannarna Louise, med en svensk mamma och en tysk officer som pappa, och Gisela den faderlösa grannflickan. Kriget skiljer flickorna åt och Giselas nya familj tar henne till den sovjetockuperade  zonen, det som 1949 blir DDR. Läsaren får följa Giselas levnadsöde från det krigshärjade Tyskland till återträffen med barndomskamraten Louise.
 
Böckerna ger en finstämd bild av två kvinnoöden som utspelar sig  mot bakgrund av Europas utveckling under efterkrigstiden.
   En fin miljöskildring med historiskt värdefull information om brutaliteten i övervakningssamhället DDR.
   Att spioneri och agentverksamhet ibland är en möjlighet att fly från diktaturen

Kärleksörten

Christina Borglund

utkommen

Roman


 


Diana och Sebastian åker med sina barn Afrodite och Hampus på sommarsemester till familjens vackert men farligt belägna hus på den karga skärgårdsön. 
Samtidigt dyker Sebastians bröder upp med barn och hustru. Slitningar uppstår mellan familjerna om de vardagliga bestyren och Diana som tränar sitt handikappade barn Hampus känner alltmer irritation i vardagen. 
    Under sina promenader på ön möter Diana grannen Allemand, den internationellt kända pianisten som erbjuder privatlektioner åt den musikaliska Afrodite. Något som Dianas familj kraftigt, av oklara skäl, motsätter sig. 
    Nu startar en psykologisk kamp i familjen som leder in i ett svart hål som får ödesdigra konsekvenser för alla inblandade 

TOpplistan

Våra topp tre säljare juli 2020
1
. Det hemliga Malmö
2. Blomstermålaren
3. Klittra mera

Fotbollshistoria

Arx författare docenten Torbjörn Andersson har gjort fyra filmer om fotbollens historia som nu kan ses via följande länk: http://www.svenskelitfotboll.se/en-allsvensk-historia-ogonblicken-som-formade-allsvenskan/

Topp tre juli