Christina Borglund

Christina Borglund har under många år arbetat som lärare på folkhögskolan i Önnestad men har alltmer gått över till politiken. Sedan ungdomen har litteraturen varit en ständig följeslagare. Det har också resulterat i egna skriverier både i form av debattartiklar och i manusform.

Med romanen Gabriel debuterar Christina som romanförfattare. Hon är nu aktuell med fantasyberättelsen Sagan om Jeremias. En trilogi bestående av Grinden, Korsen och Nyckeln. 

Utgivna Titlar

Gabriel
utkom 2015

Sagan om Jeremias: del 1 Grinden, del 2 Korsen och
del 3 Nyckeln
utkom 2019

Kärleksörten
utkommer 2020

Diana och Sebastian åker med sina barn Afrodite och Hampus på sommarsemester till familjens vackert men farligt belägna hus på den karga skärgårdsön. 
Samtidigt dyker Sebastians bröder upp med barn och hustru. Slitningar uppstår mellan familjerna om de vardagliga bestyren och Diana som tränar sitt handikappade barn Hampus känner alltmer irritation i vardagen. 
    Under sina promenader på ön möter Diana grannen Allemand, den internationellt kända pianisten som erbjuder privatlektioner åt den musikaliska Afrodite. Något som Dianas familj kraftigt, av oklara skäl, motsätter sig. 
Nu startar en psykologisk kamp i familjen som leder in i ett svart hål som får ödesdigra konsekvenser för alla inblandade