OND ÄNGEL

HANS VENNERSTEN & JAN SIGURD


Polisarbetet i Varberg hade varit ovanligt lugnt hela vintern för kriminalkommissarie Leo Colbjörnsen och hans två assistenter, Adam och Eva. Sedan händer plötsligt allting på en gång. En kvinnlig forskare mördas bestialiskt i en tvättstuga. Några dagar senare blir en i medlem i ett motorcykelgäng ihjälskjuten. Rena avrättningen. Dessutom brinner föreningsgården till ett konkurrerande mc-gäng ner till grunden. Polisen letar febrilt efter något samband mellan de olika händelserna men får inte några svar på sina frågor. Knuttarna i de båda gängen tiger som muren. Att gola eller avslöja något är en direkt biljett till likvidering.
    Till råga på allt elände har under samma period en varg uppenbarat sig i och omkring Varberg och satt ytterligare skräck i ortsbefolkningen. Risken för att bli uppslukad av en varg eller att bli mördad är, om inte överhängande så i alla fall, möjlig, åtminstone om man får tro lokalpressen.
    Hade kvinnans arbete som forskare på avancerade militära stridshjälpmedel något att göra med hennes död? Flera länders underrättelseorganisationer var starkt intresserade av att få reda på hur långt hennes forskning hade framskridit. För att ta del av den eller för att sabotera den? Eller var hennes särbo någonting med mordet att göra? 
   Under utredningens gång försvinner flera av de inblandade personerna helt plötsligt från radarn. Ingenstans går de att få tag på. Är de också döda?
    Efter många och långa ansträngningar från kriminalpoliserna, står de till slut vid gåtans lösning. Åtminstone verkar det så. Men är det verkligen rätt gärningsman som de har fångat?