Sagan om Jeremias
Del 1 Grinden
Del 2 Korsen
Del 3 Nyckeln


CHRISTINA BORGLUND 


Sagan om Jeremias är en berättelse i tre delar, om den eviga striden mellan det onda och det goda, om kärleken till familjen och om trogen vänskap mellan gammal och ung. Det är en saga i fantasins värld där vänskap prövas, där vän visar sig vara fiende, där bror blir förrädare och där våld blir ett oundvikligt medel för att möta och besegra ondskan.

Med säker hand och ett rikt och doftande språk genom tre delar leder författaren läsaren genom lägereldarnas tid – Grinden, Korsen och Nyckeln.

Grinden del 1
Den unge Jeremias ställs inför stora utmaningar som han väljer att ta sig an, trots att han tvivlar på sin egen förmåga. Till sin hjälp har han de trogna följeslagarna, hästen Orion och alla fåglar.
Vem är kvinnan i trädkupolen och den bleka flickan? Vad har de Äldste i byn egentligen gjort? Vad är det för mörka krafter som döljer sig i händelser bakåt i tiden? Vad har hänt med det kors Jeremias har fått genom sändebud och som skulle var till beskydd mot det Onda?
Jeremias tar upp kampen och rider iväg med sina vapendragare, Argol och Jon, genom oändliga skogar, över berg och genom dödsskuggans dal ända till Förklaringarnas berg och Askold den gamle för att hitta sanningen.
ISBN 978-91-88893-04-8

Korsen del 2
Jeremias återvänder med sina vapendragare, Argol och Jon, från Askold den gamles boningar till Silvergården i den Yttersta byn. Länge bär Jeremias sin oro och sina tankar för sig själv innan han vågar berätta om vad han fått veta. Nya äventyr inträffar, bland annat en oundviklig färd ut över Morias hed till hennes rike, där Jeremias utsätts för oväntade frestelser som han har svårt att motstå.
Vän ställs mot fiende, fiende mot fiende och till sist är det nästan omöjligt att kunna lita på någon.
Så minns Jeremias någonting om korsen, någonting viktigt som han glömt bort. Finns det fler kors än de två han har och vem har i så fall det som saknas?
ISBN 978-91-88893-05-5

Nyckeln del 3
Jeremias stannar i Askold den gamles rike där fler och fler underliga saker inträffar. Med hjälp av sina följeslagare försöker han lösa alla problem som hopar sig.
Vem är Skrivaren, han som sitter inne med all kunskap om vad som har hänt och vem som har haft uppdragen? Vem är egentligen fienden; den som är ond och ångrar sig eller den som alla tror är god? Det visar sig vara långt svårare att bekämpa det Onda än Jeremias har trott och trots att alla vill vara hans bröder och hjälpa honom i kampen står han
ändå till sist nästan ensam i den svåraste stunden av alla.
ISBN 978-91-88893-06-2