• Nyheter 2017

höstens nyheter 2017

How the Port of Walvis Bay became Namibian
This is my Story
Nils Bruzelius

Utkommen

Namedropping
Per Hägred


Per Hägred tar med läsaren i jakten på kändisar som bor runt Öresund eller på ett eller annat sätt har anknytning dit. Regionen söder om trädgränsen med närhet till kontinenten är full av kändisklick och vidhängande historier.
Som måste berättas. Brett och smalt. 
Utkommen

Läs recensioner här

Berlin Upptäcktsfärder i tid och rum
Trygve Bång

Nu även som E-bok

Stuv Malmö, kom!
Fredrik Ekelund


Stuv Malmö, kom! är en driven och välskriven berättelse om hamnarbetet i Malmö så som det gick till på 70-talet innan containertrafiken tog över men romanen är också en inträngande skildring full av humor om gymnasisten Hasses omvända klassresa.

Nyutgivning i pocket.

Utkommen

Minnet av Renate
Peter Ahlquist


Romanen är kort, koncentrerad och tät men spänner ändå över ett helt vuxenliv och samtidigt på ett annat plan utspelar den sig under ett enda dygn. 
Det är en annorlunda spionroman, med vanliga människor och utan mord och hårdkokta hjältar.

Utkommen

vårens Nyheter 2017

Du ska dö
En dokumentär berättelse om mordet på Fadime Sahindal.
Ulf Broberg & Leif Ericksson

Min syster är död, min pappa har dödat min syster! Så börjar ett autentiskt larmsamtal till SOS Alarm klockan 21.54 måndagen den 21 januari 2002. Den som ringer larmcentralen heter Songül Sahindal och hon har just sett sin syster Fadime brutalt mördad.

Utkommen


Den döende radiomannen 
En polisroman 


Ulf Broberg


Vad händer när ens förväntade livslängd plötsligt och överraskande blir dramatiskt förkortad? Den frågan får kanhända ett svar i Den döende radiomannen, som är en fortsättning på berättelsen om polisduon Klintman & Norén och deras gemensamma vedermödor hos Uppsalapolisen och även berättelsen om radioprofilen Leo och hans sista tid i livet. 

Utkommen

Sydran Noran
Affärslivet i Borstahusen förr och nu 

Bo Ingvar Svensson

En bok som berättar om det skånska fiskeläget Borstahusen, dess tillkomst och anledningen till varför det kom att ses som ett unikt samhälle med närmare 50 affärsverksamheter, trots att det endast bodde 600 människor där. Eftersom männen fiskade blev många kvinnor affärsidkare. Sinne för affärer och med vass attityd, bar de alltid respekten med sig.

Läs också i målande och kul berättelser om vad ett flertal ”originalborstahusare” minns av det gamla samhället. 

Boken visar och berättar även om Borstahusen av idag, om dess affärsidkare, kultur-föreningar och om alla attraktioner som gör Borstahusen till ett av Sveriges mer besökta turistmål. En verkligt omfattande bok om ett unikt fiskesamhälle, värt att besöka. Ett gott råd är att först läsa boken, för då blir besöket Borstahusen så mycket mer värt.Med ett unikt bildmaterial får läsaren följa byns utveckling genom affärsidkarna och fiskarna. Det fanns en tid då det sjöd av affärsliv i Borstahusen. Det var så rikt att byborna inte behövde ta linjebussen in till Landskrona för att handla. 
Det som fascinerat författaren mest av allt i arbetet med boken, är Borstahusarnas anlag för att idka affärsverksamhet och speciellt kvinnorna i samhället. Faktiskt drevs nära nog hälften av affärsverksamheterna av företagsamma kvinnor 
Boken handlar om den tiden men också om Borstahusen av i dag.

Utkommen

TOpplistan

Våra topp tre säljare november 2017

1. Idrottsplatsen i våra hjärtan

2. Namedropping 
3. Berlin

senaste nytt

Nu ute i bokhandeln.Läs mer här.

Fredrik Ekelunds debutroman nu i pocket. Läs mer här.

En ny unik bok av Bo Ingvar Svensson om Borstahusen och dess företagande. Läs mer här.

Berlin alltid värt en resa. Läs vad våra läsare sagt om boken här.