1500 frågor om böcker, författare och litteratur

Fakta

ISBN: 978-91-87043-58-1
Format: 125 x 185, Danskt band

Antal sidor: ca 224 sidor

Utkom: 2016 Ny upplaga 2018


FINNS SOM E-BOK

Köp boken via:
Adlibris
Bokus

1500 frågor om böcker, författare och litteratur

Det här är en bok för alla som gillar böcker och litteratur. Här kan man testa både sina egna och sina vänners kunskaper inom litteraturens mångfasetterade värld – och samtidigt lära sig en hel del nytt.

De 1 500 frågorna spänner över alla litterära tidsepoker, världsdelar och genrer. Här finns klassiker såväl som de senaste årens bästsäljare, deckare och poesi, chic lit och faktaböcker och en hel del annat.

Boken är uppdelad i en mängd olika ämneskategorier. Svårighetsgraden varierar och frågorna kan vara av karaktären fråga–svar, 1 x 2 eller para ihop rätt alternativ. De tio huvudkategorierna är:
En litterär rundtur, Litterära karaktärer, Spänningslitteratur, Poesi och dramatik, Memoarer & biografier, Litterära citat, Bok & litteraturkunskap, Litterära priser och utmärkelser, Litterära manifest och En litterär mix.

om författarna

Erika Feldt har studerat litteraturvetenskap och arbetar sedan flera år tillbaka på bokförlag. Hon har ett brinnande intresse för frågesport och kan stoltsera som vinnare av tävlingar som Jeopardy, Vem vet mest och Den svagaste länken.

Karin Stangertz är grafisk formgivare och redaktör med lång erfarenhet av bokproduktion, både inom fack- och skönlitteratur. Hon har även varit verksam som litterär agent.

Hanserik Tönnheim har arbetat med böcker större delen av sitt yrkesverksamma liv: som bokhandlare, litterär agent, föreläsare och förläggare. Han har tidigare författat frågesportsböcker i
en mängd varierande ämnen.
 

recensioner

" I förordet till 1.500 frågor om böcker, författare och litteratur presenterar sig bokens tre författare som "litteraturälskare och frågesportsnördar”. Och visst har deras bok goda förutsättningar att göra lycka hos likasinnade, i samband med en quiz eller när någon vill testa sina egna kunskaper. Innehållet är imponerande omfångsrikt och frågornas infallsvinklar variationsrika och fantasifulla. Här frågas om litterära citat och pseudonymer, olika författares nationalitet och var de ligger begravda, litterära priser och pristagare, rätt titel till rätt författare, vad kallas en bokvän med ett fint ord osv. Författarna uttrycker också en förhoppning om att boken ska öka på läsarnas litteraturkunskaper."

Anders Sjöbohm, BTJ-häftet nr 9, 2016