Den allvarliga leken

Krönikor från idrottens brokiga värld
 

Åke Stolt

Fakta

ISBN: 978-91-87043-95-6
Band: Kartonnage
Antal sidor: 288
Utkommer:  maj 2018 
 

Högupplösta bilder på omslag och författare hittar här.

Den allvarliga leken

I krönikesamlingen Den allvarliga leken tar Åke Stolt med läsarna till de rafflade ögonblicken när idrottshistoria skrevs. Till möten med spännande människor, hjältar och skurkar, främmande miljöer och dramatiken bakom idrottens kulisser. Han ser rakt in i ögonen på Den store konstnären, knyter slipsen som man skall i Zagreb, räds vildhundarna i Chisinau och drömmer om Copacabana. Han letar efter Säffle på en kyrkogård i Paris, träffar Liten pojke i för stor kostym, ringer Saddam, beskriver Fröken Anjas känsla för snö och är med när Zlatan provar sina röda skor. En del av krönikorna är tidigare publicerade i Sydsvenska Dagbladet, övriga i Idrottens Affärer. 

Författare

Åke Stolt, journalist och författare, kommer här med sin nionde bok. Han har bl a skrivit två tunga verk om de olympiska spelen, Ingen lek utan eld och Ringar av is.

Han har tilldelats Stora Journalistpriset som den förste sportjournalisten i landet, bevakat femton olympiska spel, tio friidrotts-VM, åtta fotbolls-VM och skildrat idrottens olika ansikten genom cirka sjutusen krönikor från Sverige och världen.

Han var i närmare tjugo år sportchef och krönikör på Sydsvenska Dagbladet och har varit en flitigt anlitad debattör i många radio- och TV-program bl.a. som sportkrönikör i både TV4 och SvT. Numera publiceras hans krönikor i Idrottens Affärer. 

Om Boken

Köp boken via:

Adlibris
Bokus